Adventist Pioneer Library

پیشگامان

ریچل اوکس پرستون

1809 – 1868

English · Rachel Oakes Preston

خلاصه

ریچل اوکس پرستون بیوه‌ای از کلیسای باپتیست روز هفتم بود که اصرار او در سال ۱۸۴۴ بر اینکه واعظ آیین آخرالزمان، فردریک ویلر، «میز عشای ربانی را به عقب بازگرداند» تا زمانی که به فرمان‌های خدا عمل کند، محرکی بود که با آن سبت روز هفتم وارد باورهای آیین آخرالزمان شد. از طریق ویلر، این پیام به تی. ام. پریبِل رسید، و رسالهٔ او در سال ۱۸۴۵ به جوزف بیتس رسید، و رسالهٔ بیتس در سال ۱۸۴۶ به جیمز و الن وایت رسید. راحل هرگز رسماً به کلیسای هفتم روز آیین تقدس نپیوست، اما خود جیمز وایت به او نسبت داد که انگیزه‌ای را فراهم کرد که آیین تقدس هفتم روز آیین تقدس آدونتیست را پایه‌گذاری کرد. او در سال ۱۸۶۸ درگذشت.

زندگی اولیه

اسپالدینگ محل تولد و زندگی اولیه‌ی ریچل را این‌گونه ثبت می‌کند: «در اینجا، در دوم مارس ۱۸۰۹، ریچل هریس، دختر سیلوانوس هریس، به دنیا آمد.» در اینجا او با آموری اوکس ازدواج کرد و همراه او به ، ورونا، نیویورک نقل مکان کرد، جایی که دخترشان ریچل دِلایت اوکس به دنیا آمد که بعدها همسر سایرس فارن‌سورث شد» (Footprints of the Pioneers، ص. ۳۷، پار. ۱).

فروم تبدیلات دینی او و مسیری را که او را به سوی سبت هفتم هدایت کرد، ثبت می‌کند: «خانم ریچل اوکس، با نام اصلی هریس (۱۸۰۹–۱۸۶۸) – که بعدها با نیتن پرستون ازدواج کرد – در ورنون، ورمونت متولد شد. او در هفده‌سالگی تعمید یافت و به کلیسای متدیست پیوست. در سال ۱۸۳۷ به سبت هفتم علاقه‌مند شد و قصد داشت به باپتیست‌های روز هفتم بپیوندد. اما کشیش متدیست او با این اقدام مخالفت کرد و در نهایت به او گفت که اگر ناچار است می‌تواند به سبت هفتم پایبند بماند» (ایمان نبوی پدران ما، جلد ۴، صفحه ۹۴۸، بند ۲).

داگلاس در مورد نقل مکان به واشنگتن، نیوهمپشایر می‌افزاید: «در سال ۱۸۳۷ ریچل هریس اوکس و دخترش به کلیسای باپتیست روز هفتم در ورنون، ورمونت پیوستند. ظاهراً همسرش، اِموْری، در آنجا درگذشت، هرچند هیچ گزارشی در این مورد وجود ندارد. در سال ۱۸۴۳ ریچل اوکس و دخترش دِلايت به واشنگتن، نیوهمپشایر نقل مکان کردند. دِلايت در مدرسه تدریس می‌کرد و مادرش با او زندگی می‌کرد و وسیله‌ای در دستان خدا شد تا نور سبت را به آن جماعت از آدونتیست‌ها برساند» (Advent Pioneers Biographical Sketches and Pictures، ص. ۱۸، پار. ۴).

میز عشای ربانی در واشنگتن (بهار ۱۸۴۴)

داگلاس گفت‌وگو در خانه ویلیام فارن‌سورث در بهار ۱۸۴۴ را که منجر به قانع شدن فردریک ویلر شد، ثبت کرده است. ویلر در مراسم عشای ربانی گفته بود که هر کس که شرکت می‌کند باید آماده باشد تا همه فرمان‌های خدا را نگه دارد. اندکی بعد که برای دیدار به خانه فارن‌سورث رفت، با ریچل اوکس روبه‌رو شد:

«بعداً در دیدار با خانواده، کشیش با خانم ریچل اوکس، مادر ریچل دِلایت اوکس معلم مدرسه، روبه‌رو شد. او که در گفتار و نگاه مستقیم بود، به او گفت: ‹شما به یاد دارید، برادر بزرگ‌سال ویلر، که گفتید هر کس که به مسیح اقرار می‌کند باید از همه فرمان‌های خدا اطاعت کند؟›»

(پیشگامان ظهور: طرح‌های زندگی‌نامه و تصاویر، ص. ۱۸، پار. ۸)

داگلاس ادامهٔ سخنان او را این‌گونه ثبت می‌کند:

«می‌خواستم به شما بگویم که بهتر است میز عشای ربانی را عقب ببرید و روی آن را با پارچه بپوشانید، تا زمانی که به فرمان‌های خدا عمل کنید»، ریچل اوکس گفت.

(Advent Pioneers Biographical Sketches and Pictures، ص. ۱۹، پار. ۱)

وِیلر اندکی بعد سبت روز هفتم را پذیرفت و نخستین کشیش آیین‌سابت‌گرای آدونتی شد.

شنبه در کلیسای Christian Connexion (۱۸۴۴–۱۸۴۵)

فروم زنجیرهٔ انتقال شهادت ریچل را به جنبش گسترده‌تر میلری‌ها ردیابی می‌کند: «ریچل اوکس متدیست رعایت سبت روز هفتم را آغاز کرد و به کلیسای باپتیست‌های روز هفتم ( ) پیوست. سپس سبت را در واشینگتن، نیوهمپشایر، مرکز یک گروه پرهیزکار آدونتیست آورد، جایی که دو روحانی آن را پذیرفتند.» اولین نفر، مبلغ سیار متدیست-آدونتست، فردریک ویلر، در بهار ۱۸۴۴ بود. او نیز به نوبه خود، در ماه اوت همان سال آن را به توماس ام. پریبِل، باپتیست-آدونتست با اراده آزاد، منتقل کرد» (ایمان نبوی پدران ما، جلد ۴، صفحه ۹۴۲، بند ۱).

فروم لحظه تقسیم شدن کلیسا در واشنگتن بر سر شabat را این‌گونه ثبت می‌کند: «سرانجام، در جریان یک مراسم یکشنبه در کلیسای واشنگتن، پس از ناامیدی—اما پیش از پایان سال ۱۸۴۴—ویلیام فارن‌سورث در جلسه برخاست و علناً اعلام کرد که در حال مطالعه کتاب مقدس بوده و قانع شده است که روز هفتم هفته همان شabat است و تصمیم گرفته آن را رعایت کند. او بلافاصله توسط برادرش سایرس و چند نفر دیگر دنبال شد.» (ایمان نبوی پدران ما، جلد ۴، ص. ۹۴۹، بند ۱).

مرگ (۱۸۶۸)

راحِل و دخترش هرگز پس از سال ۱۸۴۵ رسماً به کلیسای باپتیست روز هفتم در ورونا بازگردانده نشدند، و او رسماً به کلیسای هفتم‌روزه آدوِنتیست نیز نپیوست. او در سال ۱۸۶۸، سه سال پس از «احیای کریسمس» کلیسای واشنگتن تحت تلاش‌های جیمز و الن وایت درگذشت. گزارش سفر جیمز وایت در ۲۸ ژانویه ۱۸۶۸ در نشریه Review and Herald، او را به عنوان عامل محرک اولیه برای جنبش آدوونتیست‌های سبت‌دار معرفی کرد.